Режисьорът Надежда Косева ще снима филм в Бургас. Това ще е една много лична любовна история, която ще се опира на реални събития, а основното действие ще се развива на Солниците в Бургас, разказа самата тя пред журналисти.

„Ако кажем, че "Ирина" беше посветен на майка ми, а "Клопка" е посветен на татко, то следващият филм ще е посветен на мен", обясни Косева. Режисьорката смята да бъде и съсценарист на лентата заедно със Симеон Венциславов. Бургас не е избран случайно за площадка на следващия ѝ филм. Надежда Косева признава, че в последните пет години градът ни постепенно се превръща в неин дом.

Тя води кино класовете на „София филм фест на брега“, а тазгодишната група обяви за най-силната до момента.

Именно участниците в кино класа са били и първите зрители на нейния филм „Клопка“. Те са го видели дори и преди премиерата му в София, защото трябваше да разработят своя интерпретация на епизод от филма.

С „Клопка“ приключи и тазгодишното издание на „София филм фест на брега“.

"За мен беше огромно изпитание какво ще кажат те, защото са много критични, но в същото време са ужасно спонтанни и искрени. Харесаха го изключително много, припознаха се в темата, героите и посланието и го прекараха през собствената си чувствителност и гледна точка", допълни Косева.

Тя не пропусна да благодари и на Община Бургас, която подкрепя провеждането на кино класовете и призна, че си мечтае проектът да стане международен.