Едно от големите имена в съвременното музикално изкуство Мария Принц отново се включи в Лятната академия на изкуствата в Созопол. Тази година в майсторския клас по пиано на Принц участваха рекорден брой участници-19. От талантливи, по-талантливи. Някои от тези таланти се раждат на 100 години”, призна пред Gramofona.com Принц.

За пример тя посочи близнаците Ибрахим и Хасан Игнатови, които според нея са нещо много рядко, което се случва. „Имах впечатления от други техни изяви и затова ги поканих. Исках отблизо да видя за какво точно става на въпрос. Даденостите при тях са феноменални. Много е важно да се види от тук нататък как ще се развият нещата. Не може да се каже какво ще е след 10 години”, обясни Принц.

Тази година тя се е опитала максимално да помогне на всеки с това, от което той има най-много нужда. „Малко сме като лекарите. Чуваме, поставяме диагнозата, а след намираме слабите места и се опитваме да помогнем в начина на работа и упражнение. Понякога даже като с магическа пръчица постигаме осезаеми резултати”, допълва Принц.

Тя за пореден път бе щастлива, че участва в Академията. Принц е удивена как за толкова кратко време Академията се е разраснала не само по мащаб. „Качеството и престижът на Академията расте с всяка изминала година и това много ме радва”, каза в заключение Принц.