Мария Бакалова ще организира киноклас в Бургас още това лято. Инициативата ще се реализира по покана на кмета Димитър Николов.
Големият опит, който младата, но вече световноизвестна бургаска звезда натрупа в мащабни холивудски проекти, трябва да се предаде, защото е истинско вдъхновение за подрастващите. Това е и основната идеята на кинокласа, а Мария Бакалова ще намери време, въпреки многото си ангажименти, за осъществяване на добрата инициатива. 
Днес кметът на Бургас се срещна с най-обсъжданата светска двойка – Мария Бакалова и сина на Мария Гроздева – Валери Григоров. Те бяха в компанията на майката на Мария, Румяна Бакалова.
„Ти си голям наш посланик и винаги разказваш за Бургас, за което сме ти много благодарни. През последните години тук се снимат доста филмови продукции с подкрепата на Общината. Освен съфинсиране, Бургас предлага и интересни локации – Солниците, Атанасовско езеро, рибарското селище Ченгене скеле, астров Света

Анастасия. Това е още една възможност да се промотираме пред световни кинокомпании. Мислим и работим в тази посока, защото градът има сериозен потенциал“, каза кметът Димитър Николов.
На днешната среща присъства и зам.-кметът Диана Саватева, която посрещна официалните гости. 
Междувременно българската актриса Мария Бакалова стана новото попълнение в киновселената на "Марвел". На 5 май на голям екран излиза дългоочакваният "Пазители на галактиката 3". Звездният актьорски състав на филма включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун.
През 2024 година ще бъде премиерата на филма „Това, което остава" (What Stays After). Той е продуциран от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment, както и от продуцентската компания на самата Мария Бакалова Five Oceans, която тя основава в партньорство с колегата си актьор и кинематографист, базиран в САЩ – Юлиан Костов. Проектът е финансиран от Националния филмов център с подкрепата на Община Бургас.