Бъдещата петокласничка от Созопол Мина Недин имаше невероятният шанс да бъде в майсторския клас на изключителната Мария Принц по време на лятната Академия на изкуствата. Тя учи пиано  при Яна Райчева в училище „Димчо Дебелянов” в Бургас. Има награди от няколко конкурса, сред които „Радост на брега” и „Бъдещето на България”.

След заключителния концерт, на който всичките тринадесет ученици на пианистката получиха своите дипломи за завършеното обучение, Мина сподели своята радост  най-напред със семейството си.

Пред екип на gramofona.com малката пианистка не скри колко е щастлива, че е имала удоволствието да работи с такъв огромен авторитет в музиката. Тя сподели, че макар понякога да я влече играта, пианото е това,  което е избрала за своето бъдеще. Но съвсем по детски си призна, че понякога не й се свири и се налага да й се налага дисциплина.

 

 

 

„Мина е един прекрасен талант, едно много интелигентно дете. Беше огромно удоволствие да работя с нея. Много артистизъм от много висока степен! Това се почувства и от реакцията на публиката”, е оценката на Мария Принц за малката музикантка.