Легендарният маестро Валентин Пейчинов и неговият майсторски клас ще направят три концерта по Южното Черноморие, съобщиха организаторите. Първият е в Поморие утре от 20,00 ч. на централния площад, вторият е в Созопол на 7 юли, неделя, от 20,00 ч. на сцената на Амфитеатъра. В Бургас музикантите ще свирят на 9 юли в експоцентър „Флора“.

И трите концерта са с вход свободен.

Вече седма поредна година маестро Пейчинов кани в България избрани и доказани изпълнители от цял свят. Всеки един от тях излиза от комфортната си зона, като изучава и използва специални вокални техники показани от гениалния маестро и увеличава многократно възможностите на своя глас.

На концертите изпълнителите ще представят арии из популярни опери и класически произведения, поп и джаз евъргрийни, както и автентични песни от националния ни фолклор.

Маестро Пейчинов е роден и израснал в София. Фамилията му прави препратка към небезизвестния Августин Пейнчинов, с който освен роднинска връзка ги свърза и любовта към музиката. Именно Августин Пейчинов помага на бъдещия маестро в първите му години в САЩ.

Валентин Пейчинов завършва Българската Държавна консерватория със златен медал, след което се присъединява към Американския оперен център при  музикалното училище Джулиард по препоръка на известния италиански композитор Джан Карло Меноти. След като се установява в САЩ, той участва в редица оперни продукции, много от тях излъчени по National Public Radio. 

През 2000 г. Валентин Пейчинов става солист на Метрополитън опера в Ню Йорк. Той е приет много добре от критиката и получава множество положителни отзиви за ролите си. Печелил е множество конкурси и награди, сред които American Opera Auditions, Luciano Pavarotti Competition, The Sullivan Foundation, and The Olga Forrai Foundation.

Като педагог и поддръжник на певчески таланти маестро Пейчинов създава "The Vаlentin Peytchinov Vocal Studio" в Ню Йорк, където предава богатия си опит на множество изпълнители от цял свят.