Странджанският народен певец от царевското село Бродилово Костадин Михайлов представи самостоятелен концерт с оркестър от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф.Асен Диамандиев" – Пловдив, с диригент д-р Николай Гурбанов.

На концерта той изпълни песни  от новия музикален албум "Песни от Странджа". Събитието се проведе със съдействието на общините Бургас, Малко Търново и Царево и Българския национален младежки фолклорен съюз и беше по време на Втория национален фолклорен конкурс “С песните на Златка Ставрева.”

Кметът на община Царево Марин Киров поздрави изпълнителите от сцената на Културен дом НХК гр. Бургас: “Поздравявам г-жа Златка Ставрева за Националния конкурс “С песните на Златка Ставрева”, който се провежда два дни. Радвам се, че Костадин Михайлов е не само част от журито, но изнася и своя самостоятелен концерт.

Благодарен съм, че заедно имаме възможността да им помогнем да се запазят и възродят автентичният странджански фолклор. Защото и Динко това прави с книгите и песните си - пази нашата памет.”

Днес е вторият ден от Националния конкурс “С песните на Златка Ставрева”, който тази година събра над 1000 изпълнители - предстои конкурсна програма и награждаване.