По стара българска традиция, с хляб и сол, Карнобат посрещна приятели от балканските народи за шестото издание на изкуствата в града. Над 600 танцьори, артисти и изпълнители се включиха във фестивала, който стана традиционен за Карнобат.

Замислен като тържество на фолклорните песни и танци, Балканският фестивал на изкуствата и тази година дава възможности за изява на артистични таланти и виртуози в много различни сфери.

Официалното откриване на феста направи кметът на Общината Георги Димитров, който заяви: „Колкото и да сме различни по идейни убеждения, пол, възраст, религия, тук ние успяваме да бъдем заедно, защото ни събира миналото и настоящето, традицията и модерното изкуство, носталгията и мечтите за бъдещето!”.

Градоначалникът поясни, че първото издание на Балканския фестивал се е провело след спечелен проект. Интересът към него е бил толкова голям, че от администрацията на Димитров решават да го превърнат във втори празник на Карнобат.

Кметът изказа огромна благодарност на над сто деца, доброволци на фестивала, които в последните дни свършили огромна по обем работа.

Да покажат най-доброто от себе си в Карнобат пристигнаха певци и артисти от България, Македония, Румъния, Черна гора и Босна и Херцеговина. Началото на фестивала изгледа й зам.-областният управител Владимир Крумов.

Фестивалът продължава днес и утре и съвпада с Четиринадесетия национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“, в който зрителите ще видят надпяване на индивидуални и групови изпълнители и надсвирване на сватбарски оркестри, както и танцов конкурс за любителски състави „Общи корени“.