Живко Иванов откри шестата си поредна изложба „ЖивкоПис“ навръх Ивановден в родния Бургас. В галерия „Неси“ той подреди 18 платна. Художникът и този път не изневерява на основния персонаж, от който черпи вдъхновение – морето. То е това, което след толкова години продължава да го вълнува най-много и да намира отражение в неговото творчество.

Картините са рисувани основно през миналата година, но две от тях носят подпис от 2019. Това показва колко бързо Иванов успява да пресътвори своите идеи върху платното.

Художникът посрещна много гости при откриването на изложбата. Първите бяха депутати от управляващата партия. Малко след това в галерията влезе и кметът Димитър Николов, придружен от зам.-кмета Йорданка Ананиева. Областната администрация беше представена от зам. областния управител Севдалина Турманова.

Димитър Николов показа жив интерес към картините, като внимателно заоглежда всяка една от тях. Той беше решил да закупи едно от платната, което да прибави към богатата си колекция в Общината.  

Кметът си хареса най-много две от картините – тази под номер 3, наречена „Зимно“, и номер 13 – „Знак“. Консултацията му със зам.-кмета Ананиева коя от тях да резервират не доведе до конкретен резултат и Николов отсече: „Взимаме и двете“. Кметът беше първият, който закупи от картините на тазгодишния „ЖивкоПис“.

Иванов посрещна още много гости в галерията с чаша вино в ръка. А защо е избрал точно датата 7 януари за откриването на своята изложба всяка година, може да разберете от интервюто с него в Gramofona.com.