В Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ беше открита новата изложба на Живко Иванов. С нея художникът, посветил живота и творчеството си на Бургас и морето, отбеляза своята 70-а годишнина.

На откриването на експозицията присъстваха приятели и почитатели на неговото изкуство. Сред тях беше кметът Димитър Николов, който определи художника като „част от огърлицата на творческото самочувствие на града“.

Живко Иванов е роден е в град Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 – ВИИИ „Николай Павлович“.

Стилът му се определя от изкуствоведите като лиричен експресионизъм, а той го нарича „ЖивкоПис“. Има над 60 самостоятелни изложби, сред които в Белгия, Великобритания, Германия, Ирландия, Нидерландия, Словения, Сърбия, Чечения.

През 2009 година Иванов получава наградата „Художник на годината“ на Община Бургас. През юли 2020 печели наградата на Общината на името на големия бургаски художник Ненко Токмакчиев за картината „Спомен за Н. Т“. През септември 2020 г. печели и голямата награда на Община Бургас за живопис на биеналето за съвременно изобразително изкуство „Приятели на морето“ за картината „В края на сезона“.