Експозицията се организира от съпруга на бургазлийката Мирослав Калудов

Изложба в памет на слънчевата художничка Лора Янева организира съпругът й Мирослав Калудов. Експозицията ще се проведе в дните от 15 до 30 май в зала Ал. Г. Коджакафалията на Морското казино и е подкрепена от община Бургас.

„Всички, които познавахме Лори, знаехме, че слънцето живееше в нейните очи и усмивка. Талантът и доброто ѝ сърце ярко се отразяват в нейните картини и проекти. Лора беше издигнала Любовта на пиедестал.

И това е основно послание в изкуството ѝ. Един съвършен, хармоничен свят, където надеждата и доброто създаваха приказни истории от цветове и форми. За всички, които не познаваха Лора, вярваме, че ще им трябват само няколко минути с картините ѝ, за да усетят нейния колорит, неповторим творчески заряд и душевност“, написа във фейсбук Мирослав Калудов.

Припомняме, че младата художничка загуби битката с ковид в края на март. Лора се зарази по време на бременността си. Наложи се бебето да бъде извадено със спешно секцио в шестия месец.

Експозицията е с вход свободен.

Изложбата ще работи от понеделник до петък от 10:00 до 18:00 часа; събота от 10:00 до 17:00 часа; неделя от 10:00 до 14:00 часа.