Стилен финал на VI Международен пленер по живопис „Созопол“ събра на едно място уникални платна срещу амфитеатъра в стария град. 

На изложбата бяха представени картини на 12-те именити художници, част от творческата среща, организирана от Ангелина Недин. Известната художничка беше домакин, участник със свои платна и куратор на събитието.

„Благодаря на всички автори, които приеха поканата да участват. Част от тях за първи път посещават страната ни и пленера. Радвам се, че имат прекрасни впечатления! С тяхна помощ аз самата успях да видя по различен начин градът, който обичам и рисувам от дете“, каза Недин, преди да раздаде на всеки от авторите сертификат за участие в шестото издание на „Созопол“.

В продължение на 9 дни хилядолетната красота на Созопол рисуваха Огнян Кузманов, Симеон Кръстев, Живко Желязков, московските артисти Валери Морозов, Александър Вицин и Олга Кузмина, украинските им колеги Анни Давидченко, Алина Храпчинская, Марина Доброволская и Наталия Третякова.

Специален гост беше председателят на Асоциацията на колекционерите галеристи в Париж и меценат Клод Морлеон. Той пристигна от Франция специално за пленера на Недин за втора поредна година.