23-ма художници  от Плевен подредиха около 60 живописни платна в изложбената зала на бургаските художници. Това не е първо запознанство на плевенски творци с бургаските ценители на изобразителното изкуство, но се отличава по това, че поставя начало на едно ценно културно сътрудничество между Бургас и Плевен.  То започва с художниците, но ще продължи да се обогатява и в други области на изкуството. Още през пролетта  бургаското дружество на художниците ще върне жеста със сборна експозиция в изложбената зала на плевенските колеги, оповести  неговият председател Георги Динев.

Само с трима от художниците, представени в изложбата в Бургас  успяхме да се запознаем лично – Сашо Камбуров, Огнян Кузманов и Венцислав Василев.  С останалите – само чрез пъстрото изобилие от плодовете на тяхното въображение и майсторство.

„Да оставим за картините да говорят тези, на които това им е работата. Ние сме тук да покажем какво можем и се надявам това, което виждате, да ви достави удоволствие. Предстои една съвместна дейност, надявам се за в бъдеще тя да е продължителна. Нека тази изложба наистина да бъде началото на едни сериозни задълбочени,  разнообразни ,богати културни контакти между двата града”, обърна се към гостите на изложбата Сашо Камбуров, който е и председател на дружеството на художниците в Плевен.

В продължение на две седмици платната на плевенските творци  ще  говорят  с бургазлии на прекрасния език на изкуството. И със сигурност всеки  би открил сред разнообразието поне една картина, която да поиска да съзерцава дълго, в която да се потопи и преоткрие нейния вълшебен свят, а в него - и себе си.