Ивелина Иванова, която участва във втория сезон на телевизионното риалити „Ергенът“, откри своя авторска изложба в Бургас. Завършила бакалавърска степен по стенопис, магистърска по живопис и специализирала интериорен дизайн в Испания, чаровната дама вече има опит с изложбите – първата „Пространства и хоризонти“ реализира преди две години, след това е номинирана и за „Млад художник на годината“.

Настоящата експозиция е трета самостоятелна за Ивелина. Озаглавена е Return to… - завръщане към спомена, към емоцията, към местата, които тя обича.

„Поглеждаш хоризонта и намираш себе си в подредеността на архитектурата. Тази хармония между създаденото от човека и величествената природа, която те обгръща, може единствено да породи чувство за свобода. Свободата на ума е създала този хармоничен пейзаж, синтез между твореца и творението. Кара те да се завърнеш към частица от истинската си същност, отдалечавайки те от илюзията, в която живеем“, казва Иванова, която е и учителка по изобразително изкуство.

Близо 30-те картини са наредени в зала „Христо Фотев“ на Морското казино. Те представят любими места на авторката от Италия, Испания, Русия и България. Освен платната там са представени и артикули от бутика на Ивелина – ArtEiva, с които дефилираха участничките от конкурса „Кралица на Бургас 2023“. Изложбата може да се види до края на този месец и всеки, който желае, може да закупи картина.

Сред гостите на откриването бяха художници – учители на авторката, почитатели, представители на модните среди и конкурсите за красота, в които самата Иванова участва.

На откриването на изложбата беше и Бистра Георгиева от Интур Ивентс – фирмата, организатор на събитието. Тя поднесе приятна изненада на присъстващите с участието на танцьори от клуб Un Sueno Karnobat, които изпълниха атрактивен латино танц.