Грация и красота белязаха внушителния спектакъл „Легендата“ на танцова формация „Петлите“. Концертът на таланите се проведе в залата на бургаската опера.

Финалистките на конкурса „Мисис Бургас“ имаха възможността да го проследят от първия ред, като зад каузата застана миналогодишната победителка – Вержиния Иванова. Целта е да се събере сума, необходима на състава, за да замине за участие в Италия. Иванова сподели, че интеграцията и равноправието на децата, които имат тежкия житейския жребий да раснат без родители, трябва да бъдат подкрепяни още повече, когато притежават различни таланти.

Зад 15-те деца на сцената стоят професионалисти. Хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова. Костюмите са подбрани от Камелия Цонева и Атанаска Маринова. За визията се е погрижила Стела Иванова.

На сцената те оживиха магичната история за мома Руса и змея, който се влюбва в хубавицата и иска да я отвлече. Превръща се в млад момък и я ухажва настойчиво.

По идея на „Мисис Бургас 2018“ на представлението присъстваха и деца и родители от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“.

На самата гала вечер „Мисис Бургас 2019“ гостите също ще имат възможност да подкрепят проектите на ТФ „Петлите“.

В края на представлението своята подкрепа изрази и един от организаторите на конкурса за омъжени дами – Ваня Кирова.

„Мисис Бургас“ е титла, която носи послание и то се разкрива чрез различни благотворителни и  социални кампании, защото  живеем в общество, в което трябва да се дава шанс на младите, на талантливите, на нуждаещите се. Много съм горда с все още настоящата ни „Мисис Бургас“ - Вержиния Иванова, че подкрепи тези млади хора и този невероятен спектакъл. Мисля, че тя дава правилния социален пример и пожелавам на слеващите Мисис и те да бъдат пример за нашето общество“, обяви Кирова от сцената на бургаската опера.

Тя допълни още, че „Мисис Бургас“ не е просто конкурс за красота, той e символ на истинската жена - на успешната майка, съпруга, домакиня, работеща жена, на жената пример.