Художникът Георги Петков открива изложба, посветена на тъмните часове от денонощието, в Бургас. Експозицията, наречена „Нощем“, ще бъде наредена в галерията на Дружеството на бургаските художници, съобщиха от там. Откриването е предвидено за 17:00 часа на 28 март – денят, в който авторът навършва 52 години.

Тематиката на изложбата се изразява най-добре чрез следното стихотворение:

НОЩЕМ

Има светлина в нощта.

Има светлина в тъмнината.

Нощта е богата.

Нощта е богата на светлина.

Нощта е богата на цветове.

Нощта е богата на присъствия.

Благодаря ти, нощ!

Ти създаде душите ни пак!

Благодаря ти нощ!

Аз мисля чрез тебе!

Георги Петков е роден на 28.03.1971 година в град Бургас. Завършва образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ през 1995 г., специалност „Графика“. Работи в областта на живописта и графиката. Първата си самостоятелна изложба-живопис открива в бургаската галерия „Бояджиев“ през 2002 г. Представял е свои платна и в различни галерии в родния си град, и във Велико Търново.

Петков има редица съвместни участия в страната и чужбина: в международни биеналета в Скопие, Габрово, Варна, София, Виена, Маниса, Брюксел. Награден е през 2001 г. от Lions Club of Baden/ Helenental за млад график - гр. Габрово (Интернационално биенале на хумора и сатирата). Отличен е и за живопис на регионален конкурс през 2008 г. в гр. Бургас, където продължава да живее и твори.