За първи път от 20 години насам легендарната българска група Формация Студио Балкантон, или както всички я знаят като ФСБ, излезе пред бургаска публика. Румен Бояджиев, Константин Цеков, Иван Лечев и сие бяха хедлайнери на третото издание на фестивала Burgas Jam и показаха, че изобщо не са загубили форма през годините - те пяха и свиреха както и преди 3 десетилетия.

ФСБ изсвириха парчета от последния си албум, както и добре познати песни от преди години. Кулминацията беше „След 10 години“, която беше изпълнена ведно с участниците в китарния фест и с дейното участие и на публиката.

Преди ФСБ на сцената китарно майсторство показа и световноизвестният Луис Гало с музиканти от неговата група Los Caminos De La Guitarra. С две китари и ударни те изпълниха няколко фламенко и джаз композиции, сред които и интерпретация на известната „Испанска класическа китара“, свирена през годините от стотици музиканти.

И тази година беше изтеглена томбола, с която един от публиката си тръгна с чисто нова класическа китара. Щастливецът се оказа млада дама на име Йоланта. Тя получи инструмента лично от Иван Лечев. Върху китарата са поставени автографите на всички участници в Burgas JAM 2019.