Филмът All through the Night (През цялата нощ) на родения в Бургас режисьор Кирил Тодоров спечели 5 награди от международния филмов фестивал TMFF, който се провежда онлайн. Произведението му е отличено за най-добър филм, най-добър режисьор, кинематограф, актьор, като взима и наградата на публиката.

„Не мога да повярвам. Това е и първата ми лична награда за режисьор! (след като взех само награди за сценарист за няколко от предишните ми филми). Втора страхотна новина за филма, след като беше избран в World Fest в Хюстън, Тексас, така че да се надяваме, че скоро ще има още селекции!“ – не крие радостта си бургазлията.

Филмът е късометражен – 20 минути. Сюжетът се развива в началото на 20 век. Стара и бедна двойка живее сама в къщата си посред нищото. Една вечер ги посещава непознат, който моли за подслон. Какво се случва – може да разберете, като видите филма ТУК.

Кирил Тодоров е роден в Бургас през 1989 г. Завършва Френската гимназия в града, след което решава да продължи да учи чужди езици – записва специалност „Индология“ в Софийския университет. През това време прави кратък филм за Световния ден на хинди, който е спонсориран от посолството на Индия у нас. Тодоров се запалва по филммейкинга и записва режисура в Нов български университет. Следващият му филм е „Пациентът“ – проект от мастеркласа, който завършва при друг бургаски режисьор – Георги Дюлгеров. Впоследствие Кирил прави редица филми, които участват на международни фестивали. Самият той се премества да живее в Чехия, където е и досега. Затова и награденият филм All through the Night се води като чешка продукция.    

Снимки: Фейсбук/ Кирил Тодоров