Екипът на информационен сайт Грамофона нюз влезе в ролята на жури, за да одобри най-красиво изрисуваните с бои грамофонни плочи. Инициативата, в която се включи репортерът на медията Мануела Янева, стартира за първи път преди шест години.

След известно прекъсване, организаторите в лицето на читалище „Любен Каравелов” 1940 отново събраха малки и големи, за да дадат „нов живот” на плочите от едно време.

Събитието се проведе, разбира се, пред бургаския символ Грамофона. Участие взеха 15 деца от училище "Св. княз Борис I”, като към тях се присъединиха и случайно преминаващи малчугани.

Всички до един получиха сертификат за участието си в пъстрото събитие. Редакцията на екипа ни избра пет от най-интересно изрисуваните плочи и награди авторите им. Спортни раници получиха четвъртокласниците Габриела Бадалова и Георги Кънев, петокласникът Димитър Филипов, Сана Христова от шести клас и седмокласничката Мария Хаджиилиева.

Всички деца, които с много старание и хъс рисуваха близо два часа с бои по плочите, бяха специално поздравени от фолклорна формация „Тракийче”.

Ценни съвети и помощ на децата по време на рисуването оказаха художникът и секретар на читалището Вили Колева и бургаската поетеса Роза Боянова. Двете дами бяха категорични, че пъстрото събитие ще стане традиционно, за да могат повече деца да участват и да показват колко са даровити.

За наша изненада от днес петте най-добри творения ще украсяват стените на редакцията на информационен сайт Грамофона нюз.