Повече от 500 души са се явили на кастинг за статисти за предстоящия филм за бургаската поетеса Петя Дубарова. Кастингът се провежда в сградата на конферентен център „Морско казино“ в морската градина на Бургас и ще продължи до края на деня.

За Gramofona.com организаторът на кастинга, Маруся Русева, сподели, че интерес за роли във филма проявяват предимно ученици от бургаските училища, но има и кандидати на по-зряла възраст.  Условието за кандидатстване е да сте на възраст между 10 и 80 години.

Действието във филма „Петя на моята Петя“ ще се развива в наши дни и в него ще се разказва за младо момиче, което борейки се с житейските си проблеми успява да се свърже с духа на Петя Дубарова. Започва диалог между двете, тъй като момичето е голям почитател на творчеството на бургаската поетеса, и чрез общуването си съвременната Петя успява да се справи с проблемите си.

Участващи в кастинга разказаха, че са решили да кандидатстват за роля в продукцията подтикнати от любовта си към поезията и творчеството на именитата бургазлийка.

 

Стажант-репортер на Gramofona.com - Симеон Стайков