Детски музей на колела радва малки и големи любители на изкуството в Бургас. Малчугани от различни възрасти имат възможност да се впуснат в бурно пътешествие из българската история на изкуството, преминавайки през осем научно-креативни работилници.

Идеята на инициативата е чрез безплатни арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на българското изкуство - Праистория, Изкуство на траките, Римска епоха, Българска държава, Златен век, Средновековие, Възраждане, копия на емблематични български картини.

Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на изкуството. Децата имат възможност да направят своя зооморфна и антропоморфна фигурка, да украсят тракийска ритони, да се научат как да правят плъсти, да разберат повече за средновековната мода и изкуство, да се запознаят с най-именитите български художници.

В музейната експозиция могат да се видят копия на артефакти, намерени по българските земи. Специално за събитието е изработена карта с кратко представяне на всеки период.

След като преминат през всички тях, децата имат възможност да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-значимите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Музеят на колела  e разположен на терасата на  КЦ "Морско казино". Работното му време е от 10:00 до 20:00 часа, с обедна почивка  от 13:30 до 15:30 часа.

Всички инициативи са с вход свободен.