За 22-ри път колегите от Дарик радио подредиха в изложба творбите от пленера „Звук и цвят“. Събитието отдавна е неотменна и очаквана част от културния календар на Бургас. 15 творци рисуваха това лято в пленера, а творбите им могат да бъдат видяни в галерия „Георги Баев“ до 30 септември.

Картините ще станат част от най-голямата частна колекция на съвременното изкуство, в която са събрани произведенията от всичките 22 издания на пленера. Това са близо 900 творби на около 400 автори.

Това лято в пленера се включиха Албена Петкова, Валентин Стефанов, Васил Колев, Деля Чаушева,   Гълъб Гълъбов,  Елена Калудова, Емануела Ковач,  Людмил Георгиев, Марк Поспих, Мими Добрева, Нина Ковачева, Румен Атанасов, Стефан Божков, Ясен Гюзелев и Стефан Петрунов.

 „Всяко издание става все по-добро и по-добро. В колекцията може да се разбере какви художници е имало през всички тези години. И за съжаление в останалите галерии, били те национални, областни или местни, няма толкова картини“, отбеляза кураторът на експозицията Стефан Божков.

Изложбата тази година е посветена на основателя на Дарик радио Радосвет Радев, който почина внезапно в началото на август.