Танцова школа „ДЮН” представя най-доброто от своя репертоар в стил – съвременен танц. Това ще се случи на 28 март, от 19.30 часа в НХК.

През април 2016 г. представителните групи на школата ще участват в международен конкурс за танц - световна квалификация към международната танцова организация ESDU. Конкурсът ще се проведе за първи път в България /Пловдив/. Танцова школа „ДЮН” ще представи над 15 танца в рамките на конкурса и ще се състезава в раздели: съвременен танц, лирикъл, танцово шоу.

Конкурсът дава право за участие в световното първенство на ESDU- world dance masters в гр. Порец, Хърватска през май 2016 г. Повече за ESDU и конкурсите на организацията можете да видите тук: www.dancestar.org

Таксите за конкурса са високи, поради високото му ниво.

Концертът на 28 март има за цел да набере средства за заплащане таксите по конкурса. Всички събрани средства ще бъдат използвани за участието на Танцова школа „Дюн” в международната танцова квалификация на ESDU и евентуално следващо участие в световните финали.

„Най-лесно би било да се откажем от участие. Но ние смятаме, че заслужаваме да представим продукцията си на този престижен форум“, споделят от „ДЮН“.

През 2015 год. танцовата школа спечели над 15 първи места и специални награди за хореография от национални и международни конкурси в България.

В понеделник „ДЮН“ ще представят:

ЛУДИТЕ ПРОФЕСОРИ - първа награда от Международен конкурс за модерен танц в Хасково, 2016 г.;

„СКОРО ЩЕ НИ ОТКРИЯТ“ - първа награда и награда за хореография от Национален конкурс за модерен танц в Бургас, 2015 г.;

ИЗГУБЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ – първа награда и награда за хореография от Национален конкурс за модерен танц в Бургас, 2014 г.

И новите ни танци:

РАДИОАКТИВЕН и КАТО ПТИЦА по музика на Imagine dragons и Sia

ЕЛИ И СЕНКИТЕ по музика на филмовият композитор David Lang и още много други.

Билети – на касата на НХК от 23 Март! Цена: 5 лв. Повече информация на: 0898912545, Петя Стойкова