Непоказвани творби на големия художник Георги Баев са включени във впечатляваща експозиция, посветена на 95 години от рождението му, съобщиха от Община Бургас. Картините са част от личните колекции на сина на художника - Иво Баев, както и на верните приятели на твореца като Илко Бонев, Стефан Корадов, Кольо Кехайов, Руси Куртлаков, Георги Велков, Георги Долапчиев, Георги Райков и други.

Платната ще бъдат подредени в Галерия „Г. Баев“. Официалното откриване на експозицията е 12 ноември (вторник) от 18.00 часа.

"Баща ми често споменаваше една фраза от един испански филм. И тя се е запечатала в съзнанието ми - Somos hombres senor, no somos traidores! (в превод - Мъже сме, господине, не сме предатели). Той беше благородник по душа - видеше ли някой, който има талант, веднага му подаваше ръка" - спомня си синът му Иво Баев в навечерието на рождения ден на твореца - 9 ноември.

Неподражаемият майстор на четката Георги Баев успява да създаде уникална лична колекция от свои произведения. Талантливият художник е бил безкрайно щедър към своите приятели и винаги е намирал повод да им подари свои картини. Произведенията се подреждат в изложба за първи път.

На откриването на изложбата ще присъстват много от приятелите му - Георги Райков, Кольо Кехайов, Живко Иванов и други. В непринуден разговор те ще си припомнят лични случки и преживявания с Георги Баев.

Входът на експозицията "Георги Баев. Непоказвани творби" е свободен. Изложбатата ще може да се разгледа до 10 януари 2020 година.