Артистичната и аристократична Богдана Карадочева подари на бургазлии една музикална разходка по улиците на Париж и концертните зали, в които е пяла. Певицата даде официалния старт на третото издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. И тази година организаторите спазиха прекрасната си традиция да срещнат любителите на изкуството с една от емблемите на българската култура.

В началото журналистът Георги Тошев представи филма си „Париж на Богдана“. В типичния си стил на отличен разказвач Тошев показва Богдана Карадочева в любимия й град, а зрителите имаха възможност да надникнат в кабаретата, в които тя е пяла, включително и в прочутото „Распутин“, чиито гости са били Жак Ширак и Жан Пол Белмондо.

След края на филма зрителите получиха един неочакван подарък от Богдана Карадочева. Певицата излезе на сцената заедно със съпруга си – композиторът Стефан Димитров и изпя любимите на поколения българи свои песни. Сред препълнената зала в бургаския театър бяха и невероятната Татяна Лолова, харизматичната Цветана Манева, Явор Милушев и Христо Мутафчиев.

Днес (3 октомври 2019 г.), Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест продължава. 

От 17:00 часа в конферентна зала "Ахело" в Гранд Хотел и СПА Приморец Теа Денолюбова ще представи книгата "Христо Мутафчиев - Черно и бяло" със специалното участие на актьора, вход свободен.

От 18:00 часа в Експозиционен център "Флора" Георги Кръстев ще представи фестивал "Карантината" с прожекция на селектирани късометражни филми от цял свят, вход свободен.

От 19:30 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне театрална постановка "Трима мъже и една Маргарита" от Лиза Шопова, с участието на Христо Мутафчиев, Петър Калчев, Асен Мутафчиев и Маргарита Хлебарова. Билети на каса "Часовника" или на място, тел. 0894 898 098.