Школите от НЧ ,,Фар” ще създават настроение в първия ден на базара, 12 май /петък/. Програмата започва с изява на Балетна школа "Сияние" с педагог Габриела Стефанова от 16:30 часа.

След тях, от 16.45 часа, на сцената ще се качи ВГ "Слънчеви капки" с художествен ръководител Мария Митева. Музикален поздрав ще отправят и вокалисти от ЦПЛР с художествен ръководител Милена Добрева, съобщават от пресцентъра на община Бургас.

На 13 май, събота, програмата започва от 10:00 часа с концерт на НЧ "Пробуда - 1880г. Бургас". За доброто настроение ще се погрижат Детски танцов състав при Фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" с худ. ръководител Димитър Тонев и индивидуални изпълнители от Вокална студия "Сезони" с худ. ръководител Кина Христова.

От 11:00 часа ще се проведе Арт ателие за изработка на сувенири от природни и непотребни материали

От 12:00 часа започва концерт на Вокална група ,,Ретро Бургас” с ръководител Александър Перпериев при Народно Читалище, ,Асен Златаров 1940’.

За децата са предвидени интересни демонстрации на рециклирана хартия и изработка на сувенири от рециклираната хартия от 13.00 часа. Събитието се организира от Община Бургас.