Антон Жишев ще представи свои творби в нова самостоятелна изложба в залата на Дружеството на художниците в Бургас на ул. „Александровска“ 22. Експозицията ще бъде открита на 17 октомври от 18:30 ч.

„Работя предимно в областта на маслената живопис, обичам акварелната техника и илюстрацията. Картините в тази изложба са с морска тематика. В тях са запечатани различните състояния и превъплъщения на нашето море – прекрасно и неповторимо“, казва художникът.

Антон Жишев е роден през 1960 г. в град Бургас в семейство на учители. Любовта му към

рисуването от детските му години го води в художествената гимназия „Акад. Дечко Узунов“ в град Казанлък, която завършва през 1980 г. След това учи във Факултета по изобразителни изкуства при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където специализира живопис при професор Александър Терзиев. От 1991 г. работи като художник на свободна практика в областта на живописта, илюстрацията и рисунката. Участвал е в различни изложби у нас и в чужбина. Дълги години работи за чужди меценати и е нарисувал картини, които са притежание на много европейски граждани.