Под егидата на Почетното консулство на Украйна в Бургас и по покана на сдружение "Диаспора Украйна", известният украински изпълнител на шансони Александър Доля  изнесе концерт пред своите сънародници, които живеят в града. Концертът се проведе в Морското казино.

Александър Доля е сравнително ново име в Украйна, но за кратко време успя да придобие популярност в родината си. Носител е на много награди от национални и международни конкурси и фестивали като "Перлите  на сезона", "Песен на годината" , "Наша песен" (Украйна), "Славянски базар" и "No Borders" (Италия).

За приноса си в популяризирането и насърчаването на украински песни е награден от кмета на Киев, и също така е носител на ордена "Участник в Оранжевата революция".

Александър Доля ежегодно участва в различни международни събития, посветени на Дните на културата на Украйна в различни страни. През 2010-2011 г., заедно с Оксана Хожай провеждат национална благотворителна обиколка в подкрепа на сираци под името "Песни на душата."

През 2014 г. с подкрепата на Министерство на културата и Министерството на външните работи на 
Украйна, за да отпразнуват 200-годишнината от рождението на Тарас Шевченко извършва благотворителна концерти с музикална програма "Музиката на родния дом" с подкрепата на украински диаспори в Европа.

Александър Доля работи с утвърдени имена на класици в украинската поп музика и украински народни песни.