Коалиция „Левицата“ в Бургас откри официално предизборната си кампания с пожелание за много добър резултат на предстоящите извънредни парламентарни избори. Кандидатите за народни представители се срещнаха със симпатизанти в Бургаския свободен университет и обсъдиха важни за страната и региона теми.

Водач на листата е Румен Петков. Пред присъстващите той очерта основни акценти в работата на формацията в следващото Народно събрание, свързани със сигурността в Черноморския регион, в т.ч. и енергийната сигурност, развитието на бизнеса и туризма, съобразено с грижа и защита на биологическото разнообразие в региона.

„Трябва да си дадем сметка, че ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС превърнаха рафинерията в боксова круша. Трябва да си дадем сметка, че уродливите мерки, които бяха предприети срещу бургаската рафинерия, оскъпяват изключително много петрола, който стига дотук“, коментира Петков.

Втората в листата, журналистът Севда Гайдарова призова всички, които искат промяна в България, да излязат и да гласуват.

Адвокат Георги Сталев, който е на шесто място в листата бе категоричен, че от „Левицата“ ще водят позитивна кампания, която ще очертае всички наболели проблеми, съществуващи в Бургаския регион.

„Това, за което от Левицата ще бъдем гарант, е нормалното функционираме и бъдеще на рафинерията, координация на усилията на няколко министерства – регионалното, туристическото и това на земеделието и храните, за да се гарантира адекватна среда“, категоричен бе водачът на бургаската листа.