С увереността, че ще бъдат част от следващия парламент от коалиция „Солидарна България“ закриха предизборната си кампания в Бургас. „Ние сме про работническа партия и чрез нас в парламента ще се заговори за работника и неговите доходи“, заяви водачът на бургаската листа Иван Кирилов.

По-висока минимална заплата и колективни трудови договори в предприятията са част от приоритетите, които коалицията ще защитава в следващото народно събрание. Иван Кирилов допълни, че „Солидарна България“ няма да търси партньори в новия парламент, а ще очаква другите формации да припознаят техните каузи.

„Отворени сме, ако другите партии споделят нашите намерения, да работим заедно за българското общество“, допълни Кирилов. Той не се нае да прогнозира колко ще е дълъг животът на 50-ия парламент, но уточни че всичко зависи от първата и втората политически сили. „Въпрос на преговори и въпрос на диалог е.“

 На символичното закриване на предизборната кампания присъстваха и част от кандидатите за народни представители – вторият в листата Невен Каравасилев, Кета Лефтерова, Габриела Богданова и Иван Тодоракев.

Заедно с тях на събитието беше и Живко Табаков, който заяви подкрепата си към коалиция „Солидарна България“. „Ваня Григорова е новото лице в политиката. Моята подкрепа е заради поетите ангажименти към работещите хора“, обясни Табаков.