Книги, вместо министри на ротация. Кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС разменяха книги с бургазлии. Идеята е на втория в листата Любен Дилов син.

„Поканихме бургазлии да си разменяме книги, които вече са прочели и са им омръзнали и да вземат това, което нямат. Идеята е да не ротираме повече министри, а книги, макар че не трябва да се заричаме. С министрите винаги е сложно“, коментира Дилов и призна, че подобни акции са истинска почивка от политиката и кампанията.

Бургазлии имаха възможност да оставят свои стари книги и да получат нови, а също така и по един брой от списание L'Europeo, чийто издател е Любен Дилов.

Водачът на бургаската листа на ГЕРБ-СДС Жечо Станков, общински съветници и кандидат-депутати също се включиха в инициативата и донесоха книги, които с удоволствие разменяха с бургазлии.

Книги на ротация се проведе вчера, 22 май, а датата не е избрана случайно. 22 е номерът, под който коалиция ГЕРБ-СДС се намира в интегралната бюлетина за предстоящия парламентарен вот.

Сред книгите, които се „завъртяха“, имаше както нови заглавия, така и класики като „Портретът на Дориан Грей“ на Оскар Уайлд, „Улица Консервна“ – Джон Стайнбек, „Мартин Идън“ – Джек Лондон, „Изкуството на войната“ – Сун Дзъ, „Жената на Генерала“ – Борис Ангелов, „Баронг“ на Иво Баев и др.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!