Лидерът на „Граждански блок“ Иван Гешев пристигна в Бургас, за да представи лично кандидатите за народни представители на коалицията и да очертае приоритетите ѝ в следващото Народно събрание.  Водач на бургаската листа е Емил Великов, който има частен бизнес и е експерт в сферата на опасните отпадъци и течните горива. До него и Иван Гешев застанаха Екатерина Вилк, която е експерт в туризма, Милена Журова, която работи в сферата на авиационната сигурност и икономистът Памела Георгиева.

„В нашия блок няма политици. Другите партии имат гражданска квота, а при нас само Весела Драганова е политик“, обясни бившият главен прокурор. Липсата на политически и партиен опит обаче Гешев определи като предимство. „Ние започваме на чисто. Нямаме вредни навици. Това е едно ново начало и като всяко начало е трудно, но се обединяваме хора, които мислят еднакво“, допълни той.

Гешев определи останалите политически партии като бизнес проекти. А лидерите на много от тях като хора, които са в политиката, за да получат нещо за себе си.

Гешев коментира още, че властта не трябва да е цел, а инструмент. „Управляващите гледат само собствения си интерес и нямат никаква средносрочно визия, камо ли дългосрочна. Мислят само за осребряване на участието им в следващи избори“, допълни още главният прокурор. Според него, докато 1 млн. българи не излизат да гласуват, ситуацията няма да се промени. Убеден е, че задачата на КП „Граждански вот“ няма да е лесна. Много от хората очакват политиците да ги лъжат и вече не вярват дори на тези, които за първи път влизат в политиката. Други път са свикнали да гласуват само ако им се плати, разказа Гешев.

„Ние имаме един фабричен дефект – нямаме задна скорост и за това смятам, че ще имаме успех“, заяви още Иван Гешев. Той допълни, че с членовете на „Граждански блок“ са от малкото хора, които не могат да бъдат купени, за разлика от останалите малки партии, които вече били купени от ГЕРБ и ДПС.