Като кална и мръсна определи приключващата предизборна кампания лидерът на „Да, България“ Христо Иванов. В Бургас той каза, че ГЕРБ и ДПС все още не могат да обяснят защо са свалили последното правителство. „Те не могат да кажат на избирателите честно, че залогът е огромен. Тук не става въпрос за разпределение на властта на централно ниво в изпълнителната власт, или в парламента, а става дума за съдебната власт и регулаторите, които трябва да се попълнят.

Поради факта, че ние отказахме да допуснем те да си презаредят мнозинствата в тези институции, те свалиха правителството, а в момента се опитват да подтиснат избитарелната активност. Цялата тази мръсотия цели да накара хората да си останат вкъщи, да ги убедят, че няма смисъл, че не си струва, че няма алтернатива“, коментира в Бургас Иванов.

Лидерът на „Да, България“ не пропусна да спомене и последните изявления на президента Румен Радев.

Той обърна също внимание на последните социологически проучвания, които дават сериозна преднина на партия „Възраждане“. Според лидера на „Да, България“ правещите проучванията не са социолози, а неуспели фантасти-писатели.

„Това не ме притеснява, защото заставайки честно пред избирателите, ние им казваме, че наистина на дневен ред е продължаването на реформите и как ще бъде попълнена съдебната власт. Всичко е в техните ръце, защото в крайна сметка те ще излязат и ще гласуват за себе си, а не за нас“, поясни Христо Иванов.

По думите му по време на предизборните кампании в Бургас и региона, кандидатите винаги са били много активни. Иванов сподели, че вярва и знае, че кандидат-депутатите постоянно са сред хората и очакванията му след 9 юни са за много добър резултат.

Христо Иванов посети Бургас за среща с избиратели. На нея присъстваха вторият в листата Димитър Найденов, кандидат-депутатите Божидар Божанов, Александра Стеркова и двамата кандидати за европейски парламент от „Да, България“ Стефан Тафров и Елисавета Белобрадова

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България” е с номер 14 в изборната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.