Преди година като кмет излезе заедно със съселяните си, за да протестира срещу лошите пътища. Сега иска да е част от националната политика, за да се чува гласът на малките населени места и от трибуната на Народното събрание.

Чани Стойчев има сериозен опит в местната власт. Два мандата е бил кмет на сунгурларското село Прилеп, в момента е общински съветник и кандидат за депутат от коалиция ГЕРБ-СДС. Казва, че добре познава проблемите на община Сунгурларе, а те са идентични с тези на малките общини в цялата страна.

„Идеята е от най-голямата трибуна в страната, тази на Народното събрание, да се чуят проблемите на такива населени места като нашите и да се търси тяхното решение“, коментира Чани Стойчев. За него най-сериозният проблем за Сунгурларе остават лошите пътища.

„Излизахме и на протест заради тези пътища, най-вече заради липсата на свързаност с областния център. Това води до отлив на инвеститори, съответно и работните места стават все по-малко, а младите хора си тръгват“, обясни Чани Стойчев.

Категоричен е, че за да има бъдеще община Сунгурларе трябва да се започне именно от пътищата. „Защото това води и до други проблеми. Заради лошото състояние на пътищата фирмите, които обслужват обществения транспорт започнаха да се отказват. Вече и обществен транспорт нямаме“, допълни кандидатът за народен представител.

Липсата на общопрактикуващи лекари и достъп до здравеопазване е вторият сериозен проблем, за който Чани Стойчев иска да търси решение през парламента. „Но и това пак е свързано с пътищата, защото населението по селата е застаряващо. Възрастните хора нямат достъп до здравеопазване, но и лекарите стигат трудно до тях.“

 Убеден е, че битката му няма да е лесна, но трябва да се тръгне от някъде. „Важно е в следващия парламент да влязат хора, които са отговорни и мислят за област Бургас. Аз знам, че това са хора от партия ГЕРБ. Целта ни е да вкараме най-добрите специалисти и експерти“, допълни още Чани Стойчев.

Чани Стойчев е кандидат за народен представител от коалиця ГЕРБ-СДС. Номерът на коалицията в интегралната бюлетина е 22, а за Чани Стойчев можете да гласувате с преференция 116.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!