ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите за НС с активна кампания „Не подкрепям никого“, обявиха от партията. Решението е взето от Изпълнителния комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която е приета на последното заседание на ръководния орган на партията.

„Когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот“, обявиха Патриотите.

„Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори. Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт. Две години – тържество на политическия егоизъм“ – пишат в декларацията си от ВМРО.

От там припомнят, че са започнали разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики. С тази цел от ВМРО са се обърнали към ИТН, „Български възход“ и други политически субекти, с които са можели да намерят общ език. Но вътрешнополитически и външни фактори са осуетили опита за формиране на българска национална сила, която да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделял е и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии.

„За пореден път ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство – тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!“ – посочват от ВМРО.

От партията започват активна кампания „Не подкрепям никого“, за да покажат, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал.