Бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова отново ще е водач на листата на „Български възход“ в Бургас. Новината потвърди лично председателя на партията Стефан Янев. Самият той ще е начело на листа в София, но дали ще се включи в лидерската битка в 25 МИР, ще стане ясно в понеделник. Тази вечер ген. Янев е в града заради областния форум на „Български възход“. В залата на конгресния център се събраха представители на всички общински структури на партията от региона.

„От три дни обикалям страната и съм по срещи. Навсякъде има ентусиазъм. Навсякъде има хора, които се включват в подготовката за изборите. Политическата криза в страната продължава повече от две години, а политическото говорене е през обвинения, липсва диалог. Нашата идея е да търсим диалога и начина, по който здравият разум да стигне до политическите партии и те да са в състояние да предлажгат решения в интерес на българските граждани“, коментира Стефан Янев. Той обяви, че „Български възход“ ще се яви самостоятелно на тези избори, но разговорите за подкрепа продължават.

„Ще направим достатъчно широки разговори с представители на гражданското общесво, с браншови организации. Ще търсим участието на гражданите в изборите“, категоричен е Стефан Янев. Виолета Комитова допълни, че в партията започват серия от срещи, защото искат да изнесат диалога в гражданското общество.

„Видяхте всички, че в парламента диалог не се получава. За това ние ще го изведем в обществото. Започваме серия от срещи, самата аз ще имам такива с представители на строителите“, обясни Комитова. Тя отново напомни, че формулата за излизане от политическата криза е диалог плюс взаимодействие и широко съгласие по важните теми в обществото.