Бургаските кандидат-депутати от „Български възход“ се регистрираха за предстоящите избори през април. За пореден път водач на листата ще бъде ексрегионалният министър доц. д-р арх.  Виолета Комитова. Тя бе категорична, че кандидатите за народни представители ще водят позитивна кампания, без лъжливи обещания, без фалшиви надежди.

„Искаме повече спокойствие и сигурност в обществото. Нашите приоритети са инфлацията на храните и сигурността. Не може да позволяваме в европейска държава да има гладни хора и бедни пенсионери. Трябва да работим за сигурността по границата ни“, обяви Комитова.

Тя допълни, че много се дразни на политици, които отсега говорят, че след изборите през април щяло да има още едни избори. „Те какво искат – още несигурност? За мен е недопустимо да се говори по този начин!“, добави водачът на листата.

Комитова счита, че не е нужно всички партии да имат еднакви политически убеждения, но е препоръчително да се обединят.

„Това е национално отговорното поведение. Да се решават спешните въпроси на българските граждани и на бизнеса, а не да мислят само за своите избиратели или за своите партийни интереси“, коментира още тя.

Вторият в бургаската листа на „Български възход“ е общинският съветник Стоян Грозев. Той допълни, че освен за сигурността в региона, от „Български възход“ ще работят за по-сериозното развитие на туризма в региона. И не на последно място – за въвеждането на райони и пряко избираеми районни кметове. Двамата бяха категорични, че целта им е в новото Народно събрание да излъчат двама депутати от Бургаско.

 1. Доц. д-р арх. Виолета Комитова
 2. Стоян Грозев
 3. Манол Тодоров
 4. Георги Кузманов
 5. Явор Жеков
 6. Тодор Мархолев
 7. Ваня Андонова
 8. Николай Стоянов
 9. Асен Бонджев
 10. Ангелина Мерджанова
 11. Димитър Георгиев
 12. Красимир Петров
 13. Пламен Георгиев
 14. Мариела Кирова
 15. Мирослав Стойков
 16. Калинка Згурова
 17. Гено Иванов
 18. Цветомила Събинска
 19. Иво Бързов
 20. Илия Николов
 21. Венцислав Христов
 22. Борислава Иванова
 23. Мартин Митев
 24. Деян Денев
 25. Тони Бояджиева
 26. Стоян Апостолов
 27. Александър Станчев
 28. Калина Радева