51 са общинските съветници на Бургас. През следващия мандат 13 партии и коалиции ще имат свой представител в местния парламент. Най-голямата политическа сила отново е ГЕРБ, която печели 19 мандата. Ето кои ще са нейните съветници:

Боян Дяков, Васил Загорчев, Веселин Пренеров, Георги Маринчев, Георги Дракалиев, Димитър Сотиров, Димчо Грудев, Диян Господинов, Евелина Михалева, Елена Кокаларова, Иван Станев, Иво Баев, Йордан Вълев, Лидия Бобчева, Михаил Хаджиянев, Павел Чепов, Севдалина Турманова, Тодор Йосифов, Ясен Проданов.  

Коалицията ПП-ДБ ще има четирима съветници: Дилян Георгиев, Красимир Калудов, Мартин Кръстев, Христина Хаджиатанасова.

"Възраждане" също имат четирима съветници: Александър Койчев, Виктория Върбанова, Мариян Иванов, Тодор Ангелов.

БСП са абсолютната изненада. Социалистите имат четири мандата, но при тях преференциите пренареждат листата. Общинският председател на партията Живко Господинов и острието в миналия общински съвет Христо Панайотов този път остават извън местния праламент. През новия мандат БСП ще представят: Мадлен Мутафян, Станимир Байчев, Явор Костов, Чанко Мирчев.

Дясното обединение КОД ще е с трима съветници. Тук любопитната фигура е на Георги Манев. Той беше последен в листата, но с преференции си осигури място в общинския съвет. Освен него в местния парламент влизат д-р Светослав Тодоров и Станимир Апостолов.

Партия СЕК ще има трима съветници. Данните от Общинската избирателна комисия сочат, че това ще са Иван Иванов, Константин Бачийски и Стоян Царев. Бачийски обаче е народен представител и най-вероятно ще остане в големия парламент. Това означава, че в местния на негово място ще влезе Диан Дунев.

Левицата също вкарва трима съветници: Живко Табаков, Костадин Андонов и Даниел Иванов.

Манол Тодоров, Мариела Кирова и Стоян Грозев ще са общинските съветници на Български възход.

Две граждански коалиции вкарват по двама съветници.

Иван Ненков и Мариета Тимнева-Рохова са част от гражданското обединение „Бургазлии“, което обаче се яви на изборите чрез партия МИР.

Граждани за общината ще имат двама представители. Това са Бенчо Бенчев и Красимир Батилов.

ИТН също ще е с двама съветници: Тодор Иванов и Стойко Андреев.

Владимир Павлов, който в миналия общински съвет влезе от квотата на Възраждане, сега е представител на СБОР, а Шерефет Мехмед е от квотата на ДПС.