Като катастрофа определи изборния ден в Бургас кандидатът за кмет от „Български възход“ Стоян Грозев. Данните сочат, че до урните са отишли 36% от имащите право на глас в общината.

„Абсолютна катастрофа за мен. Не съм правил сравнение откога не е била толкова ниска, но имайки претенциите, че сме голям град, че хората имат желанието да участват в обществения живот и да променят нещо, днес това не го видях“, коментира той пред журналисти.

Според Грозев причините за това са комплексни. На първо място, скандалът от последните дни с машините за гласуване. Председателите на СИК не са знаели как да попълнят протоколите. Втората причина е ваканцията на децата, която е изиграла роля също за ниската избирателна активност. Трето, апатията на хората в резултат на нестабилната политическа обстановка в страната.

Относно изборната кампанията в Бургас Грозев я определи като „нелицеприятна“.

„Имаше кандидати, които залагаха на много популистки обещания, които самите те знаеха, че няма как да изпълнят, заблуждаваха хората, някои от тях да не кажа, че бяха противозаконни“, коментира той.

Стоян Грозев се радва, че кампанията на „Български възход“ е минала под мотото „не обещаваме нещо, което не можем да изпълним“.

„Направихме балансирана, малко по-различна креативна кампания. Ако са я оценили хората, сме им благодарни“, допълни той.