Представяме ви екипа на „Да върнем Средец и селата на хората“

и кандидата за кмет на Местни избори 2023г. за Община Средец – инж. Гошо Атанасов,

подкрепен от ПП „Български възход“

Стойчо Димитров е кандидат за кмет на средецкото село Факия. Завършил е икономика и мениджмънт. На 51 години е, семеен с две деца. Родом е от Ямбол, а съпругата му е от съседното на Факия село - Момина църква. Работи като земеделски производител и отделно е ръководител звено „Смазочни Системи“ в „Промет Стил“ ЕАД с. Дебелт.

„Поканиха ме приятели, които живеят от дълги години в селото, да се кандидатирам за кмет на село Факия. Всички ние искаме да живеем малко по-добре и взех решението след един по-обстоен разговор с тях. Ние сме вече трайно заселени тук и това, което виждаме всеки божи ден с очите си е безхаберието не само във Фалия, но и в цялата община Средец. Решихме да променим това положение и повече от всичко искаме да развием селото така, че да остане нещо и за поколенията след нас.“

Помагал е на всеки, без значение от пол, раса, вероизповедание. Направил е няколко дарения, но благотворителността му идва от сърцето и казва, че не е за показ и хвалба. Срещнал се е с почти всички жители от селото и не прави никаква разлика между хората. Стойчо Димитров има ясна програма за управление на село Факия и смята, че е напълно изпълнима.

„Сама птичка пролет не прави! Нещата, които могат да се реализират и ще са необходими на общинско ниво, аз ги виждам в лицето на инж. Гошо Атанасов. Двамата проведохме не малко разговори, програмите ни за развитие на населените места са много сходни и идеите ни са едни и същи. Най-добре би било бъдещите гласоподаватели да гласуват за промяната в община Средец.“

Защо инж. Гошо Атанасов трябва да е следващият кмет на община Средец?

„Вижданията на инж. Атанасов за промяната на Средец са сходни с моите. Инж. Атанасов е много деен и мислещ човек. Мисля, че работата и управлението му, ако спечели изборите, ще вървят в правилната посока.“

Ето и част от плана за развитие на село Факия на кандидата за кмет Стойчо Димитров:


Най-важното нещо в село Факия е да могат да се обозначат всички улици с имена и номера на къщите, за да могат линейките, куриерите, бърза помощ, фирмите за доставка на консумативи и материали, пожарната, да се ориентират по най-бързия начин, когато пристигнат в селото. В момента всички хора чакат на центъра да посрещнат някой и да го заведат до дадения адрес. Ако не са комшиите или някой роднина, няма как една възрастна жена да слезе сама до центъра.

Искам много да изградим дом за възрастни хора, да направим социален патронаж и да осъществим воден цикъл, като е необходимо подмяна на старите водопроводи.

В програмата ми съм заложил на изграждане на пътна настилка по всички улици в селото. Нужно е сметоизвозване всяка седмица и изграждането на парк с люлки, пързалки и други катерушки. Би било чудесно във Факия да има площадка за борби, линейка, пожарна, помещение за полиция. Редовното поддържане на гробищния парк е също сред основните ми задачи. Искам да има селски пазар с отредени маси за търговия.  Време е да се заложи на туризъм в селото чрез еко пътеки и организиране на групи, които да вървят по тях. Бих искал да има Факийски фестивал на народното творчество, оформяне на парко места и възстановяване на читалището, което е в ужасно състояние.

Кандидатът за кмет на Местни избори 2023г. за Община Средец – инж. Гошо Атанасов, подкрепен от ПП „Български възход“