Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“  регистрира листата си за народни представители от Бургас. Водач е Константин Бачийски, който заяви, че в новия парламент той и колегите му ще се борят за категорично мнозинство.

„За да се промени България трябва да ма необходимото парламентарно мнозинство. Така ще сме сигурни, че когато започнем да разравяме мръсотията, няма от вътре да излезе някой и да каже – стига сте ровили. Нашата цел на всички, кото се обедняваме на тези избори, е да направм такова мнозинство, че положтелната промяна за България да бъде необратима“, коментира Бачийски.

Заедно с него в Районната избирателна комисия дойдоха по-голямата част от кандидатите за народни представители. Втора е Даниела Божинова от партията на Зелените. Нейното място изненада мнозина, които предполагаха, че то ще е за Димитър Найденов от „Демократична България“.

Самият Найденов определи шестото си място в листата като сигнал за политическа зрялост. „Въпросът не е кой е доволен и кой не е. Това е един шанс за хората да оценят кандидатите по тяхната работа. Аз се надявам на подкрепа от гражданите и мисля, че лошо място в листата няма“, обясни Найденов и допълни: „Смятам, че политическата зрялост се изразява в способността да се правят компромиси. Радвам се, че в моята партия беше уважено моето решене да приема шестата позиция в името на обединението за по-голямо добро.“

По-рано днес стана ясно, че бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Димитър Ташев е подал сигнал в Централната избирателна комисия. Ташев е убеден, че от партия СЕК са извършили нарушение на изборния кодекс, защото той все още се води част от ръководството на партията, макар че е подал заявление за напускане отдавна.

„Има закон, има устав, който казва, че промяната на изпълнителите органи в партиите, по-конкретно в „Средна европейска класа“, става на национален съвет. Това е обществена организация, партия, а не ми е личната фирма, че да решавам кой да напуска и кого да назначавам“, коментира Константин Бачийски, който е и председател на СЕК. Според него жалбата е неоснователна и за това се произнесъл дори съдът.

„Като гледам поведението на колегата, който пусна жалбата, си давам сметка защо хората имат такова мнение за народните представители. Както се вижда едни хора се борят за каузи, а други хора се борят за безплатни апартаменти. Аз се радвам, че в този отбор тук сме се събрали хора, които са доказали, че през годините защитаваме каузи. Винаги сме се стремяли да бъдем на страната на хората, на правдата и на обществения интерес.“

В бургаската листа на Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“  са представени различни професиии, съсловия и общности. Доверието на избирателите ще поискат общо 28 души с различен професионален профил – юристи, предприемачи, лекари, учители, актьори и хора с ярки обществени позиции.

Водачът Константин Бачийски отново ще се изправи пред избирателите с името си и с авторитета си на човек, който е защитавал редица обществени каузи.

Сред тях са проектът му за превръщането на старото военно летище в Равнец в индустриална зона с възможност за обслужване на карго полети и товари, създаването на нови терминали в Пристанище Бургас и запазване на голяма част от съществуващите корабни места, разширяването на ГКПП „Малко Търново“, връщането на държавността в ГКПП „Капитан Андреево“ ,както и редица други.

Димитър Найденов поведе обществения отпор срещу печално известния проект за изграждане на „подпорна“ стена край местността „Алепу“ между общините Созопол и Приморско.

Даниела Божинова от своя страна е свързвана с отстояването на редица „зелени“ каузи в цялата страна, както и с мисията си за превръщането на референдумите във възможност българските граждани да получат правото да заявят позицията си по различни теми.

Приоритетите, около които се обединяват бургаските кандидати от листата на коалицията, са всички ключови проекти, които биха осигурили икономически просперитет за региона.

Ето и цялата листа, с която от Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ ще се явят на изборите на 2 април:

Константин Бачийски

Даниела Божинова

Богомил Петков

Христо Симеонов

Константин Иванов

Димитър Найденов

Милско Пенев

Емил Соколов

Милен Манолов

Мария Петкова

Марин Георгиев

Ангел Симеонов

Искра Ангелова

Мирослав Йорданов

Деян Денев

Николай Богов

Росен Топкаров

Николай Николов

Добромир Гюлев

Венцеслав Стефанов

Станислав Станев

Гроздан Тодоров

Снежана Апостолова

Йордан Терзиев

Петър Стоев

Зарица Динкова

Константин Костадинов

Митко Иванов