Пловдив ще има нов кмет - Костадин Димитров от ГЕРБ, сочат данните от екзит пола на "Тренд" и "Галъп". Разликата между него и вторият Ивайло Старибратов от ПП - ДБ е повече от десет процента.

"Проведохме много положителна кампания. Успяхме повече от 30 дни да не кажем нито една лоша дума за нито един от опонентите. Успяхме и да чуем всички пловдивчани, които бяха на терен както и тези, които бяха в колективите, заяви Димитров.

"Посочихме проблемите и на някои от тях. Дадох своя вот за развитието на града ни, така че ще вложа всичките си сили, за да опровергая резултата. Чувам и неотишлите до урните, ще положим много усилия да имаме ръст в Пловдив и тогава гражданите да гласуват по-убедително "за", а не "против", каза още новият кмет.

Ето данните от екзитпола в Пловдив:

В Пловдив Костадин Димитров от ГЕРБ печели местните избори с 52,8% срещу 41,5 на сто за конкурента му за кметския пост Ивайло Старибратов от ПП-ДБ. "Не подкрепям никого" - 5,7%, сочат данните на "Галъп".

В Пловдив битката за кметския пост печели кандидатът на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров с 53,4% от гласовете. За съперника му в надпреварата - Ивайло Старибратов от ПП-ДБ, вота си дадоха 41,1 на сто от отишлите до урните. "Не подкрепям никого" - 5,5%, са данните на "Тренд".

Източник: Епицентър.бг