Изключителна подкрепа получава кандидатът за кмет на Община Несебър Иван Дашев, който на 5 ноември може да бъде подкрепен с номер 5 в интегралната бюлетина.

Миналата неделя 60% от гласувалите подкрепиха кандидати различни от настоящия кмет, който иска да управлява общината за пети пореден мандат.

Кандидати за кметове от първи тур на местните избори, партийни и граждански организации се обединиха около принципна подкрепа за прозрачно и качествено управление на морската община. Всички те се противопоставят на задкулисни изборни договорки и излязоха с лицата и имената си в подкрепа на Иван Дашев.

С категорични позиции са кандидатите за кмет Кръстьо Пеев и Георги Манолов, които събраха солидна подкрепа от съгражданите си миналата неделя.

Вярвам, че след години на разделение обществото ни все повече осъзнава нуждата от единение. Процесът няма да е лесен, ще срещне съпротивата на сили, които се хранят от разделението, но, убеден съм, че мъдростта ще победи, защото ползата от това ще е за всички нас – жителите на община Несебър. Ние открито заставаме зад кандидатурата за кмет на Иван Дашев“, казва Георги Манолов от ССД-Несебър.

Въпреки купения и корпоративен вот, въпреки хилядите регистрирани изборни гласове, все пак 7500 от нас гласуваха за промяна“, написа Кръстьо Пеев, който доказа, че има сериозна подкрепа в Несебър. Заедно с неговия екип от Обществен съвет Несебър обявиха, че застават зад кандидатурата на Иван Дашев.

„В неделя ще подкрепя Иван Дашев за кмет на Община Несебър, от когото по-голяма част от нашите съграждани очакват девиза "Хоризонт за Несебър" да се превъплати в много работа, реализирани проекти и грижа за човека!!!“, написа в социалните мрежи Атанас Терзиев, който беше част от екипа на кандидата за кмет Румен Кулев.

„Съгласно принципното ни решение ние оставаме последователни и категорично подкрепяме кандидата, който получи солидна гражданска подкрепа и отива на балотаж срещу настоящия кмет. Само заедно и обединени можем да победим!Съединението прави силата! В неделя излезте и гласувайте с номер 5 в бюлетината“, призова общинският координатор на ГЕРБ – Несебър Стоян Пирев.

„Ние от ПП Продължаваме промяната нямаме никакви съмнения, че е време Промяната да настъпи и в Община Несебър! Хората показаха, че не се страхуват да поискат по-качествен живот в родните си места. Искат да върнат заслужената лидерска позиция на общината в туризма. Време е жителите на Несебър да имат достъп до качествено здравеопазване и грижа за най-уязвимите, възрастни жители. Искат Промяна! Затова всички погледи днес са към Иван Дашев, който тази неделя отива на балотаж, за да пребори застоя и стаутквото“, казват общинските представители на Продължаваме промяната Константин Иванов и Ивайло Ляхович

„СДС винаги е стояла зад успешни и развиващи се хора като Иван Дашев“, пишат в своя официална позиция от Националния изпълнителен съвет на СДС.

„Ние от НДСВ, ще подкрепим кандидата за кмет Иван Дашев. Смятаме, че, ще се отрази положително за политическия живот на общината, промяна след едноличие в четири последователни мандата. Призоваваме всички наши привърженици и граждани да гласуват за промяна“, обяви Тодор Цветков от НДСВ - Несебър.

Подкрепата за Иван Дашев не спира през целия ден. Той и неговия екип благодарят на всички за конструктивната и безкористна подкрепа, защото целта е Хоризонт за Несебър!