Време е най-накрая да изведем България от безпътицата, в която се намира. Това заяви пред близо 1000 души в Руен водачът на бургаската листа на ДПС Севим Али. Той и целият отбор от кандидати за народни представители посрещнаха вчера Централния предизборен лъч на партията, начело с лидера Мустафа Карадайъ.

Севим Али бе категоричен, че Движението за права и свободи е най-държавническата партия в страната през последните 32 години. „Когато ДПС е силно и обединено, това значи права и свободи за всички български граждани! Тук сме пред вас с ясното съзнание за отговорността, която поемаме, че в 49-парламент ДПС ще бъде част от управлението на страната, защото България има нужда от това. Нека има разум, диалог и отговорност между политическите партии!“, призова първият в бургаската листа.

Домакин на мащабното предизборно събитие бе кметът на община Руен Исмаил Осман. Той бе категоричен, че политиците от ДПС не говорят много, не се хвалят много, а работят, при това тихо.

„Днес България се намира в много трудна ситуация. Пак ще провеждаме ненужни избори.След 14 години дойде време ДПС да е във властта. В залата виждам много дами, много учители, което ме радва много. Благодаря Ви, че образовате децата ни! Благодари и на всички присъстващи за неуморната подкрепа към партията в продължение на 33 години“, каза третата в листата Фатме Рамадан.

Подкрепа за кандидат-депутатите от ДПС в Бургаско оказаха още евродепутатите Атидже Алиева – Вели и Искра Михайлова, бивши народни представители от региона, много съмишленици на партията, д-р Хасан Адемов, който през 2013 година бе министър на труда и социалната политика.

Според Вели единствено ДПС е партията, която поставя дневния ред на хората в парламента. „Какво виждаме днес? Виждаме една галопираща инфлация нагоре и едни галопиращи доходи надолу. Обедняването е ежедневно. Тези, които се опитват да ни управляват през последните години казват, че има как нещата да се подобрят.

 

И обясняват, че инфлацията била привнесена. Ние обаче ще им кажем, че знаем как се бори инфлацията, как се увеличават доходите, как се решават кризите. Затова сме ДПС, защото знаем и можем. Проблемите се решават с диалог, отговорност и инвестиции“, обяви евродепутатката. В словото си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обърна специално внимание на мотото на партията за предстоящите избори - Разум, отговорност, диалог.

„Имаме нужда от разум, за да спрем  прогресивно да обедняваме. Разум, така че да сканираме, да оценим, да анализираме параметрите на кризите. Имаме нужда от разум и да намираме решения за изход от тази ситуация. Нужни са ни лична и колективна отговорности. Ние носим отговорност за себе си, за своята съдба, за своето бъдеще, за съдбата и бъдещето на следващите поколения. Нужен е диалог като начин за постигане на съединение и обединение“, категоричен бе Карадайъ.

От ДПС обявиха, че ще работят още усилено и мотивирано през следващите седмици и очакват да излъчат поне четирима народни представители от региона.

Движението за права и свобода е под номер 13 в интегралната бюлетина

Парламентарни избори 2023 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!