Четирима са новите управници в Бургаска област, които за първи път сядат на кметския стол. Това са Марин Киров от ГЕРБ за община Царево, Иван Гайков от ГЕРБ за община Приморско, инж. Димитър Гавазов от ДПС за община Сунгурларе и Ахмед Мехмед от ДПС за община Руен.

Най-висок резултат от четиримата има Ахмед Мехмед. Той печели изборите със 78, 50 %. За него официално са гласували 11 385 души. Ахмед е в структурите на Движението за права и свободи от 20 години.

Областен председател на ДПС в Бургаско. Преди време е бил кмет на с. Рудина, община Руен. Лична кауза на новия кмет на община Руен е да постави жителите на всички населени места от Руен в основата на политиките и решенията.

Новият кмет на Царево печели изборите със 66,83%. За Марин Киров са гласували 3125 души. Той е юрист по образование. До преди 2 години е разивал кариера в София и е част от екипа, подготвил конституционните промени.

Връща се в родното Царево, където става зам.-кмет на доскорошния градоначалник инж. Георги Лапчев. По време на предизборната кампания Киров обяви, че ще работи затова община Царево да е лидер по Южното Черноморие и след 4 години.

Инж. Димитър Гавазов спечели изборите в община Сунгурларе на първи тур с 55,83 %, като за него са гласували 3209 души. Той е бивш заместник-кмет в местната администрация и бивш директор на Горското стопанство в града. 37-годишният нов кмет иска да постави ново начало за община Сунгурларе, за да придобие тя европейски облик.

Новият кмет на община Приморско Иван Гайков спечели с 50, 03%. Той е член на ГЕРБ от 2011 година, бил е общински съветник на партията и е работил в кметската администрация на дългогодишния управник д-р Димитър Германов. Мечтата му е да превърне морската община в чиста, модерна и предпочитана дестинация.