Коалиция „Левицата“ регистрира кандидат-депутатската си листа в Бургас с категоричната заявка, че ще търси подкрепата на хората, които вярват в лявата идея.

„Левицата, както знаете, винаги е била много толерантна към своите избиратели. Ръководството на БСП в последните години обаче създаде условия, за да изгони много хора от своите редици. Точно за това се създаде и Левицата, за да може да даде представителство на повече от 700 хил. човека в България, които някога гласуваха за БСП. Да имат възможност отново да се върнат в лявото пространство.“ Това коментира водачът на листата на коалицията в Бургас и областен председател на партия АБВ Антон Коджабашев. Той уточни обаче, че „Левицата“ няма да търси единствено подкрепата на разочарованите от ръководството на БСП, а ще разчита и на младите хора.

Като цинизъм, който няма аналог определи Коджабашев факта, че политици, които са замесени в корупционни скандали отново търсят доверието на избирателите.

„Политиците, които до момента се мъчеха да управляват България докараха нещата до там, че хората се отвратиха. За това и толкова малко хора ходят да гласуват. Хората се нагледаха на какво ли не. Бедният българин се нагледа на кюлчета, на чекмеджета, нагледа се на пачки с евра. Караме по магистрали, на които знаем, че по 10 см. от асфалта липсва. И в същото време тези хора, които докараха България до това положение в момента претендират пак да управляват.“ Именно това поведение на част от политиците е и причина все по-малко хора да излизат да гласуват, отчита Антон Коджабашев. За него е важно с колегите си от коалицията да вдъхнат надежда и оптимизъм на българите и така да ги мотивират, за да излязат и да гласуват на 2 април.

 В листата място намират представители и на четирите формации от „Левицата“.

Даниел Иванов, който представлява партия „Изправи се“, е категоричен, че новото ляво обединение ще намери място в 49-ия парламент. „Надявам се, че вотът ще бъде честен и хартиената бюлетина няма да върне стари практики“, коментира Иванов. Според него правителство ще има, ако в новото народно събрание влязат повече партии, които защитават интересите на все по-обедняващите хора.

Представителите на „Движение 21“ в бургаската листа на „Левицата“ са Юлияна Мръчкова и Гергана Георгиева. И двете дами са доказани професионалисти в своите сфери и ще разчитат на личния си пример, за да мотивират бургазлии да гласуват.  „Всеки от нас застава с името и делата си“, категорична е Георгиева.

„Нашата листа е основно от хора, които са експерти. Всички ние искаме и ще работим за по-добър живот на децата на България“, коментира Мръчкова.

Ето и цялата листа на коалиция „Левицата“

Антон Коджабашев

Даниел Иванов

Юлияна Мръчкова

Симеон Бабуров

Георги Сталев

Николай Тодоров

Кремена Петрова

Антоний Дюлгеров

Гергана Георгиева

Милка Бодурова

Камен Сейменлийски

Недка Абрашева

Николай Грозев

Силвия Лецковска

Марияна Димитрова

Кольо Колев

Ирена Михайлова

Ангел Димитров

Апостол Божков

Мехмед Мехмед