С три причини за своя вот, точно в три следобед кандидатът за кмет на Бургас и лидер на ПП "Средна европейска класа" упражни правото си глас в училище "Найден Геров" в най-големия жилищен комплекс на Бургас "Меден рудник". 

“Гласувах за съживяването на Бургас.  Моят глас е за икономическото развитие на нашия град. Гласувах за свързването на Бургас със света, за работещо пристанище и летище. Гласувах за модерна свободна икономическа зона с летище за карго товари в Равнец. Гласувах за цялостната концепция за свързаност на Бургас и стратегическото й развитие с Плана Бачийски, което ще донесе на жителите на нашата община високи доходи, хиляди работни места и перспектива и ще върне живота и енергията, заедно с младите хора. Гласувам срещу корупция и срещу безобразията в Община Бургас, срещу, които от години се боря. Моят глас е за един Бургас, в който условията за бизнес са еднакви за всички инициативни хора, а не за приближените до управлението.” каза Константин Бачийски минути след, като излезе от изборната секция. 

Той призова бургазлии да се възползват от малкото им останали привилегии без страх и да гласуват, за да защитят своето право за по-добър живот в родния си град.