Бургаските кандидат-депутати от коалиция „Левицата“ започват предизборната си кампания уверени и с голям хъс. „Още от днес ще бъдем едно тяло, което ще работи активно до 2 април. Коалицията ни е най-младата, създадена в България, а целите и задачите ни са много. Обединени и единни ще търсим вариант за подобряване на жизнения стандарт на българина“. Това обяви при старта на кампанията, водачът на листата Антон Коджабашев от „Алтернатива за българско възраждане“ /АБВ/.

Втори в листата е Даниел Иванов, който представлява партия „Изправи се“. Той посочи четири основни приоритета, по които от коалицията ще работят. Сред основните е борбата със спекулата на цените на стоките, повишаване доходите на трудовите хора, борбата за по-висока енергийна ефективност и пълна диверсификация на държава. „Ще се борим за една правова държава.

Трябва да ускорим и подобрим регионалната интеграция, да подобрим физическата и дигиталната свързаност между отделните общини и региони. Ще работим още за по-добър туризъм в Бургаски регион и по-дълъг сезон. Тук сме хората, които имаме волята и желанието за промяна“, посочи кандидатът за депутат.

Трета в бургаската листа на „Левицата“ е Юлияна Мръчкова от „Движение 21“. Тя е повече от горда, че всичките й съпартийци са експерти от различни области и сфери, които застават с делата си.

„Хората от листата ни не се занимават само със своята лична дейност, но и с много обществени дела, при това напълно безмъзмездно. Ще се борим за по-добър живот на българина и крайно нуждаещите се хора. Но най-вече за децата на България, за промени в образованието, за по-добра материална база в училищата, защото нашите деца го заслужават“, категорична е Мръчкова.

Коджабашев и всички кандидати заявиха, че за времето на предизборната кампания, ще се срещнат с много хора от Бургас и региона. „Най-важното е, че ще можем да разговаряме с тях, ще им се представим, ще им разкажем кои сме“, каза още световният ни шампион по вдигане на тежести.