„Вървим през предизборната кампания с нарастващото усещане, че следва победа. Изобщо не можем да говорим за умора сега, защото трудното ще започне след това. Пред нас са поредица от много важни национални усилия, за това България да извърши качествен скок в своето развитие“.

Кандидатите за депутати Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова

Това каза пред журналисти в Бургас тази вечер председателят на „Да, България!“ Христо Иванов. Той и кандидат-депутати от партията пристигнаха в морския град за голяма среща с бизнеса.

„Представете си една друга България след две години, която може да бъде член на еврозоната, на Шенген, може да сме направили дигитализацията на управлението, което означава със 70 % намаляване на административното бреме.

Нужни са още инвестиции, модернизация на енергетиката, привличане на много повече инвестиции, защото днес имаме голямо изоставане дори от съседните страни като Сърбия. Инвестициите ознават добри работни места. Всичко това може да се случи през следващите две години, просто трябва да има достатъчно амбициозно управление и ние това искамеда направим!“, коментира още Иванов.

По думите му кампанията, която коалицията “Продължаваме промяната - Демократична България” води, е изцяло позитивна. „Ролята ни на водещи в политическата кампания изисква тон, който ни позволя да говорим с българските граждани, дори те да не ни подкрепят. Ние не отговаряме на атаките, които доста се засилват. Можем да променяме тона си, така че да търсим обединяващи теми  с по-големи групи от обществото, но с приоритетите за България и това, което трябва да се свърши, не очаквайте компромис от нас“, категоричен бе Христо Иванов.

Според бургаския кандидат за народен представител Димитър Найденов е много важно търсененто на обединение не просто на политически сили, а на техния електорат.

„В програмата си нашият основен политически опонент ГЕРБ споделя на думи много сходни на нас неща – евроатлантическата оринетация на страната, съдебната реформа - никога не я отхвърлят, никога не я отричат. Хората, които подкрепят нашите политически опоненти, подкрепят нещата, които ние заявяваме в нашата програма.

При разговорите ми с бургазлии те се вълнуват най-вече от високите цени. Усещат голяма несправедливост в това отношение. Ние наистина трябва да се фокусираме върху съдебната реформа, върху която да се оздравят българските институции и органите на държавното управление“, допълни и Димитър Найденов.

Двамата изразиха мнение, че сред основните задачи на коалиция ще е не толкова формирането на едни или други политически партньорства, а каква ще е точно формулата за реализира на бъдещо управение.

На изборите на 2-ри април гласувайте с номер 12 в бюлетината за обединение “Продължаваме промяната - Демократична България” и с преференция 106 за Димитър Найденов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!