“При нови избори ще бия опонента на ГЕРБ Стойчо Петков с поне 200 гласа”. Това заяви пред Gramofona.com спечелилият кандидат за кмет от местна коалиция "БСП за България, партия МИР и Български гласъ" Христо Бардуков. Той обясни, че след касирането на изборите, хората в селото са настроени негативно и искат справедливост.

„Няма как дъщерите му, едната да е секретар, другата да е председател и останалите членове поради лични или служебни мотиви да са срещу мен, а аз да имам само двама представители в двете секции срещу 12 да опороча вота. От видеата ясно се вижда как от 12-та секция членовете влизат в 13-та, когато разбират,  че Стойчо губи, което също е противозаконно и е нарушение”, заяви Христо Бардуков.

Потърсихме за коментар и кандидата на ГЕРБ Стойчо Петков. Една от причините той да поиска касирането на изборите в Зидарово е съмнение за много нереални бюлетини. Според него има доста задраскани протоколи, объркани ЕГН-та и част от хората са гласували със счупени лични карти.

„ От щаба констатирахме много нарушения и с правото си поискахме касиране на изборите. Вярвам, че и на втора инстанция ще бъде същото решение. Ако не аз лично ще му честитя победата”, заяви Петков.

Ако Върховният административен съд потвърди решението на първа инстанция, Централната избирателна комисия ще трябва да насрочи дата за провеждането на нови избори в Зидарово.