ГЕРБ-СДС регистрира листата си за народни представители от Бургас. „Убеден съм, че отново нашата листа е най-добрата. Балансирана е, има млади хора, има и хора с опит. Най-важното обаче е, че това са хора, които са познати в целия регион и в Народното събрание ще защитават не само националните интереси, но и приоритетите на Бургаска област“, коментира областният координатор на ГЕРБ Иван Алексиев. Той отново потвърди, че с колегите си ще водят позитивна кампания, но ще показват грешките на своите опоненти.

„Нашата кампания ще е насочена към хората. Ние ще обясняваме какво ще направим, за да подобрим начина им на живот, за  да внесем спокойствие и сигурност.“

Водач на листата отново е бургазлията Жечо Станков.

„За нас това е висока оценка, защото доказахме, че местни хора трябва да са начело на листата. Отборът се води от силен капитан. Убеден съм, че отново ще сме първа политическа сила“, допълни Алексиев.

„Бургас и регионът имат нужда от хора, които познават проблемите и които ще се борят на всяка цена да постигнат задачите, които са им поставени от хората“, категоричен е Станков. Приоритетите за него и колегите му са няколко. Това са изграждането на втора входно-изходна артерия на „Меден рудник“, изграждане на четирилентови пътища, които да свързват Бургас с общинските центрове в региона. Нови корпуси на училищата и привличането на още университети в Бургас е друг основен акцент, по който ще работят депутатите на ГЕРБ-СДС. В здравеопазването основен приоритет ще бъдат изграждането на детска болница и кръвният център, обясни още Станков.

Въпреки че това са пети избори в рамките на две години, умора няма, категоричен е Иван Алексиев.

„Ние сме тренирани, отборни играчи. Отборът ни е силен и доказал се. Побеждава по-добрият, а аз съм сигурен, че ние сме по-добрите. Независимо, че изборите са на всеки няколко месеца, ГЕРБ е винаги в кондиция и винаги е показвала, че постига най-добри резултати.“

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДС за Бургас:

 1. Жечо Станков
 2. Любен Дилов
 3. Галя Желязкова
 4. Андрей Рунчев
 5. Мартин Богданов
 6. Стоил Яков
 7. Д-р Лидия Стефанова
 8. Вежди Орманов
 9. Светлана Лулева
 10. Женя Пеева
 11. Д-р Румен Ангелов
 12. Д-р Цветелина Иванова
 13. Мартин Желязков
 14. Иван Ников
 15. Даниел Братанов
 16. Д-р Владимир Македонски
 17. Стефка Божкова
 18. Борислав Киров
 19. Владимир Крумов
 20. Диян Петров
 21. Марин Димов
 22. Димитър Янчев
 23. Ферди Хюлми
 24. Георги Вдовичин
 25. Неделчо Стайков
 26. Георги Галчин
 27. Ивелин Ефендиев
 28. Д-р Деян Стоянов